Leden

Naamloos

 


T.J. Passchier

Master Artificial Intelligence: Cognitive Computing

Jaar 2016

Thijs heeft veel interesses en evenzoveel hobby’s. Misschien doet hij daarom wat langer over studeren. Voor corona nog volleerd bokser, inmiddels ingeleverd voor tafeltennis en basketbal. Helaas valt opruimen niet onder zijn hobby’s. Men zegt wel eens: “een opgeruimd huis is een opgeruimde geest”, waardoor wij ons ernstige zorgen maken over Thijs zijn geest. Misschien dat hij daarom zijn intelligentie maar kunstmatig is gaan zoeken. Thissa 2 face is verder een man van dag en nacht. Een omgekeerde bounty die basketbal speelt, luistert naar de meest hoogstaande gangster trap en een verzameling air Jordans koestert waar Israël trots op zou zijn.

 


J. Buying

Master Planning, Land and Real Estate Development

Jaar 2018

Jonas, of, nu moeten we even eerlijk zijn; Didonas, is een verschrikkelijk corpulente jongen die graag zijn dagen slijt aan het verorberen van het eten van zijn moeder in de buurt van een niet nader te noemen plaats zo’n 20 km ten noorden van het mooie Nijmegen. Echter, als hij daadwerkelijk in Nijmegen is (op kantooruren vanaf dinsdag t/m donderdag) wordt hij liever B’vonas genoemd. Als B’vonas niet aan de studie zit, is hij wel bezig met werelddelen veroveren op Europa Universalis. Dat is natuurlijk jammerlijk, want dan houdt onze Shakespeare minder tijd over om vrouwenharten te veroveren met zinnen als ‘liefste, ik kreeg al eerder visioenen over je schoonheid uit de diepste krochten van mijn onderbewustzijn’.

 


T.G.M. Achten

Master Strafrecht

Jaar 2019

Onze vriendelijke panda houdt van logisch redeneren. Daar is hij dan ook heer en meester in. Maar zou het niet logisch zijn dat je met zo een gladde babyhuid en dito praatjes de vrouwen met gemak het hof zou moeten maken? Wij denken van wel. Deze Wijchenaar denkt daar wel anders over. Praten doet hij wel met het dispuut! Vrouwen komen later wel. Als hij dan toch nog tijd heeft voor andere zaken, draagt hij zijn jaargenoten wel. Want waar anderen een ruggegraat hebben van likmevestje, weet Tijmen wel beter.

IMG_3467

 


D.J. van Boxtel

Master Staats- en Bestuursrecht

Jaar 2019

Daan test zijn hele disputaire leven al zijn lichaam tot het uiterste. Elke activiteit probeert hij de grootheden van A.M.BAL bij te houden. Dit lukt dan ongeveer een half uurtje waarna iedereen verbijsterd kijkt hoe Djanie nog lopen kan. Toch haalt hij alles uit zijn creativiteit wat zijn band een opdreden op het Valkhof Festival oplevert. Daarnaast heeft hij nog energie gevonden om zijn intelligentie op de proef te zetten door de honeurs van het Recht met succes waar te nemen.

IMG-20200614-WA0007__01

 


Gewoon M. Jansink

Master Corporate Finance & Control

Jaar 2019

Vanuit de wonderschone Achterhoek kwam onlangs ‘Motorolie Mark’ aanzetten. Hij parkeerde zijn John Deere brutaal voor het dispuutshuis en vroeg of hij ‘vear pilsken’ kon krijgen. Maar wel Grolsch, want dat drinken ze thuis op de keet ook. Het is dan ook niet gek dat Mark genootschap A.M.BAL uit zijn winterslaap trekt. Zijn voetbalteam brengt hij ook met regelmaat naar een ander niveau. Wanneer hij de winst wederom binnenhaalt, laat hij dit de rest van de dag luidkeels horen, tuurlijk!

Ledenfoto Sidney 1

 


S.A.V.M. van Meel

HBO Communicatie

Jaar 2019

Als u bij Sidney denkt aan de hoofdstad van Australië, dan heeft u het mis, dat is namelijk Melbourne. Wij denken bij Sidney altijd aan dhr. Van Meel. Een man van veel woorden maar weinig zinnen. Het is daarom ook niet zo heel vreemd dat communicatie wetenschappen de eerste keer wat moeizaam ging. Gelukkig lukte het wel op de HAN, waar hij iedereen versteld doet staan van zijn spreekvaardigheid. Sidney onderhoudt zijn rode baard als of het zijn vriendin is. Daarom is er ook weinig ruimte voor vrouwen in zijn leven. Hij oogt er wel wat ouder door. Dit heeft hem een prachtige plek opgeleverd bij Omroep Max. Verder houdt hij er ook van om heerlijk te koken, waar zijn dispuutsgenoten al jaren van kunnen genieten.
Sidney heeft tijdens zijn lidmaatschap een metamorfose ondergaan. Met een baard, mullet, Peaky blinder outfits en een studie die op de rit ligt, herkent niemand Skinny Sinji meer die uit Bergen naar Nijmegen kwam om te gaan studeren.

 


G.F. Kopmeiners

Master Cyber Security

Jaar 2019

Deze Nijmeegse charmeur heeft alle vrouwen van zich af moeten slaan en is nu met een dame die haar ogen niet van hem af kan houden. Zou het komen door zijn nonchalante krullen of zijn toekomstperspectief? Bijkomend voordeel van zijn opleiding is dat hij min of meer de ICT-commissie in is geduwd en onze online reach naar hogere hoogten moet brengen. Zo kun je vanaf volgend jaar alleen nog door dubbele verificatie via een blockchainnetwerk op de site komen. Niet handig, maar wel super cybersecure!

Ledenfoto Jara

 


J. N. van Amelsvoort

Geografie, Planologie en Milieu

Jaar 2020

Jara heeft iets met vallen. Wat dit is kunnen wij de vinger ook niet op leggen. Het zou kunnen doordat hij regelmatig over zijn woorden en zinnen valt. Ook kan het komen doordat hij voor onmogelijke vrouwen valt. Maar misschien komt het doordat hij van trappen valt, waar hij altijd aan herinnerd wordt wanneer Jara zijn linkerhand ziet. Eén ding is zeker, zijn roodgele hart laat hij nooit vallen.

 


J. van der Meer

HBO Rechten

Jaar 2020

Het Joris-startpakket; 2 sloffen sigaretten (uiteraard tegen enkele flessen wodka geruild), 1 tray Golden Power, een bijna volle kaart op je rijbewijs, onbekend aantal studiejaren op zak en natte dromen over de Brennerpas.

joost
 

Joooooost Duenk
 
Master Corporate Finance and Control
 
Jaar 2020

Na jarenlang afvragen wat deze achterhoeker bedoelde zijn we er eindelijk achtergekomen. Joost wil namelijk het meest burgerlijke bestaan. Door zijn vroegere spraakgebrek kon hij dit niet duidelijk maken, vandaar dat de volgorde opmerkelijk is; Eerst samenwonen, dan een vriendin krijgen, een pasta maker aanschaffen en daarna pas uit het studentenleven stappen.

ilya 2

 


I. H. A. Hollands

HBO Sportkunde

Jaar 2021

Ilya (spreek uit: ‘ilia’) staat ook wel bekend als de designer van het dispuut. Dit komt doordat hij zich doorgaans bezighoudt met het ontwerpen van kleding voor het dispuut. Ook in zijn kamer heeft hij een enorm rek hangen met allerlei kledij. In dit rek hangt Ilya ook weleens voor zijn studie, aangezien hij zich daarbij voornamelijk bezighoudt met ringzwaaien en apenkooien. Daarnaast besteedt Ilya ook veel tijd en aandacht aan zijn haar, wat hij met verschillende producten in model brengt. Werken doet Ilya alleen voor het dispuut, aangezien hij een sponsor heeft voor zijn financiën. Wellicht is dat wel de reden dat Ilya zich hoogstwaarschijnlijk praeses mag noemen volgend jaar. Hierdoor houdt hij nog genoeg tijd over om te playstationen en zich bezig te houden met vrouwen, al vertoeft de ware momenteel een half jaar in Australië.

rick

 


R. van Laerhoven

Bestuurskunde 

Jaar 2021

WEET JE NIET WAAR RIJEN LIGT? Rick weet dit maar al te goed. Hier vertoeft hij bij papa en mama van donderdag tot woensdag. Een echte WoDo. De reden waarom Rick amper in Nijmegen is: omdat hij nog niet succesvol kan fietsen. Iets dat hij in Rijen toch echt wel heeft geleerd, op een oude fiets moet je het leren. Naast de avonden waar hij Rijen op zijn kop zet doet hij dit ook wekelijks in zijn derde thuis: de Johan Cruijff ArenA. Verder houdt Rick van dingen slopen, vooral in Rotterdam. Meestal zijn fietsen, WC’s en stadions zijn doelwitten. Rick’s kritische blik en nogal uitgesproken mening zorgen er geregeld voor dat er veel gedisputeerd kan worden op de woensdag. Zo maakt Rick het binnen het huis ook wel duidelijk dat hij absoluut geen Voltstemmer is.

WhatsApp Image 2021-11-02 at 20.23.06

 


T.B. Okkerse

HBO Rechten

Jaar 2022

Tim, oftewel Timmetje, oftewel de schattige Gordon Ramsay, is de nieuwe huispraeses en snapt al goed hoe belangrijk het is om constant te zeiken en aan de lopende band strepen uit te delen. Gelukkig maakt hij dit goed door zo nu en dan voor het hele huis te koken. Koken gaat hem beter af dan dames regelen, hoewel dit na zijn indrukwekkende prestaties als huispraeses tijdens het lustrumgala steeds beter gaat. Buiten zijn werk voor het huis, is hij ook nog abactis, waaruit blijkt dat Tim zich met volle overgave inzet voor het dispuut. Studeren gaat hem minder goed af aangezien Tim volgend jaar aan zijn 3e studie begint en zijn status als trots WO’er mag inleveren en verder gaat als cursist.

WhatsApp Image 2022-02-07 at 12.06.34 PM

 


P.H.B. Jaspers

Politicologie

Jaar 2022

 جدي لخالق السماء Vraag Paul maar wat hier staat, misschien wil hij het wel voor je zingen. Naast zingen gaat spreken hem ook goed af, zo staat deze trotse Eindhovenaar elke borrel speeches te verkondigen waar Obama bang van wordt. Zijn stem is inmiddels al redelijk bezweken onder de dikke laag teer die hij dagelijks aandikt. Door de recruiteerdrang van A.M.Bal. is Paul inmiddels van nieuwbakken adspirant opgeklommen tot een van de prominentere leden van dit genootschap. Daarbij ging ook het behalen van de club van 100 hem makkelijk af. Echter is dit een slapend gezelschap, hopelijk komt een van de kersverse HJ’s hen uit het slop trekken.

WhatsApp Image 2023-01-19 at 17.26.00

 


K.M.M. van Aken

Master Corporate Finance & Control

Jaar 2022

Willen we meer of minder laaghangend fruit? Kelvin weet als geen ander het antwoord hierop. Deze Geert Wilders lookalike hield er niet van om het zichzelf moeilijk te maken. Een instelling die hij ook op de universiteit toepast, aangezien hij niet van plan was langer student te zijn dan nodig. Daarbij is hij ook al een arbeidersleven begonnen als collega van onze andere vrachtwagenchauffeur, maar dan bij het distributiecentrum van de Lidl. Echter staat dat in contrast met zijn uitgavenpatroon, aangezien hij doorgaans op water en brood leeft. De oorzaak hiervan kan in ieder geval niet zijn functie bij Unipartners zijn, waar hij doorgaans een topsalaris opstrijkt. Daarnaast gedraagt hij zich op een of andere manier erg prominent. Of dit te maken heeft met zijn disputaire familiebanden of de inzet die hij voor het dispuut gaat hebben als potentieel toekomstig Quaestor is niemand duidelijk.

arthurrrr

 


A.D. Hijdra

HBO International Social Work

Jaar 2022

Als je iets wilt weten over Costa Rica, Guatemala, Curaçao, Thailand of Vietnam moet je bij Arthur zijn. Niet dat je hier naar hoeft te vragen, want hij schreeuwt graag ongevraagd al zijn ervaringen in je oor. Om deze reizen te financieren leeft hij als een armoedzaaier: zo komt hij regelmatig langs om flessen op te halen voor statiegeld. Arthur heeft verschillende tactieken toegepast om zijn huidige vriendin te kunnen versieren, gevolg was hiervan helaas wel dat zijn andere vriendin bij hem vertrokken is. Ten eerste gaat ook een groot deel van zijn geld naar de aanschaf van parfum voor zijn enorme verzameling. Hij doet daarbij ook zijn best in de sportschool en hij heeft een innovatieve manier gevonden om hier tijd mee te besparen: kleding standaard 2 maten te klein kopen. Echter deed Arthur een stuk beter zijn best in de sportschool dan als reserve-sjaars waardoor er helaas gaten in zijn kleding begonnen te ontstaan.

WhatsApp Image 2021-11-02 at 19.15.15

 


J.G. Smiesing

Politicologie 

Jaar 2022

Jonas is een van de velen binnen het dispuut die een poging heeft gewaagd politicologie te studeren. Waar hij uiteindelijk terecht zal komen is volstrekt duidelijk, namelijk als fractievoorzitter van de ‘Rivierenbuurt-partij’ in de Utrechtse gemeenteraad. Ook de standpunten van deze partij zijn al duidelijk namelijk dat niks boeit, straattaal de voertaal is en dat het ‘vinden’ van fietsen legaal moet worden. Daarbij is deze partij, ondanks de overlast die ze veroorzaakt, ook erg begaan met dieren. In de praktijk zal het lastig worden voor Jonas om zijn werk als fractievoorzitter uit te voeren, aangezien hij al een tijdje lijdt aan een ernstige ziekte waardoor hij afwezig is geweest. Hij lijdt namelijk aan een hernia waardoor hij maar heel af en toe zichtbaar is geweest, altijd lopend met een stok en een rug van 90 graden. Tja, dat krijg je als je je jaar carriet.

WhatsApp-Image-2022-12-02-at-21.20.07-1

 


R. Ploeg

Economics & Business

Jaar 2023

‘Aan een oor doof zijn’ is een gezegde dat Rens nogal letterlijk neemt. Als je van plan bent een gesprek met hem aan te knopen, onthoud dan vooral dat je hem vanaf de rechterkant moet benaderen, of was het toch links? Deze beperking zorgt er helaas nog weleens voor dat oude huisgewoontes worden toegepast. Hij is sinds kort een kersverse HJ op O’68 waar hij moet leren de deurbel te horen. Waar er weinig geluid binnenkomt bij Rens, produceert hij ook weinig geluid. Wel heeft hij altijd zijn zaakjes op orde, wat hem de positie als jaaroudste heeft opgeleverd. Verder is Rens geen liefhebber van Carnaval, wel houdt hij erg van het bezoeken van feesten in de vorm van een gala, wat op veel waardering van zijn dates kan rekenen. Ook pakt hij, ondanks zijn ‘geen woorden, maar daden-instelling’ nog weleens een wedstrijdje van Ajax mee. Echter mag hij, aangezien hij zijn seizoenskaart met zijn broers deelt, alleen komen opdraven bij de wedstrijden waar toch niemand heen wil.

WhatsApp-Image-2022-12-02-at-21.20.08-3

 


J.F. Simonse

Biomedische Wetenschappen

Jaar 2023

Ook Joep was een tijdje geleden even afwezig in het Nijmeegsche door medische klachten. Dit kwam door het vele zuipen, wat hij niet gewend was aangezien hij zich doorgaans met andere hobby’s bezighoudt. Ondanks deze fysieke gebreken, hebben we met Joep, sinds lange tijd, weer iemand die de medische problemen oplost. Een positie waar hij ook erg trots op zal zijn wanneer hij op donderdagochtend brak in de snijzaal staat. Ondanks deze onsmakelijke bezigheden, houdt Joep er bij het dispuut niet van om zijn handen vies te maken. Wellicht dat dit komt door de nagellak die hij af en toe draagt, die overigens matcht met zijn oorbel. Je zou zeggen dat Joep met zijn accessoires in combinatie met zijn vriendengroep, die er doorgaans ook een uitzonderlijke kledingstijl op na houdt, een rocksterrenleven leeft. Echter is Joep gewoon een hippe DJ, die recentelijk met een nummer de miljoen streams heeft aangetikt. Een beroemde DJ die je zomaar eens zou kunnen spotten op ons jaarlijks terugkerende vierdaagsefeest.

WhatsApp Image 2023-11-19 at 23.03.38

 


M.C. van Santen

Bedrijfskunde

Jaar 2024

 

Coming soon…

WhatsApp Image 2023-11-19 at 23.03.41(1)

 


T.J.W.E. Groenen

Bedrijfskunde

Jaar 2024

Coming soon…

WhatsApp Image 2023-11-19 at 23.03.38(1)

 


B.W.S. de Jongh

Bedrijfskunde

Jaar 2024

Coming soon…

WhatsApp Image 2023-11-19 at 23.03.41

 


J.M.D. Wessels

Artifical Intelligence

Jaar 2024

Coming soon…

WhatsApp Image 2023-11-19 at 23.03.39(1)

 


D.W. te Veldhuis

Geografie, Planeologie en Milieu

Jaar 2024

Coming soon…

WhatsApp Image 2023-11-19 at 23.03.39

 


F.J. van der Schoot

Geografie, Planeologie en Milieu

Jaar 2024

Coming soon…